Praktische informatie

Hier vind je praktische informatie over de Blind Walk. Staat je vraag er niet tussen, mail dan naar blindwalk@oogfonds.nl

De route

De route is bekend, kijk hier voor het kaartje.

Op de dag zelf hoef je niet zelf de route uit te stippelen. Er zijn namelijk gidsen aanwezig om alle deelnemers te begeleiden. 

Start en finish

Wij starten en finishen bij museum & sterrenwacht Sonnenborgh (Zonneburg 2 te Utrecht). Zie hier het programma. 

Afstand

De Blind Walk is een route van ongeveer vijf kilometer. Tijdens de route is er een aantal plekken waar deelnemers een zintuigelijke beleving ervaren. 

Koppels / duo's

We wandelen in koppels waarbij een persoon blind wandelt met een oogmasker op. Een koppel is verbonden door ieder een kant van een stuk lint vast te houden. Je kunt zelf kiezen wie jouw buddy is. Heb je geen buddy? Dan zorgen wij ervoor dat je met iemand de tocht af kunt leggen. 

Leeftijd

Kinderen vanaf 12 jaar mogen meelopen, onder begeleiding van een volwassene. 

Beperking

Mensen met een beperking nodigen wij van harte uit mee te lopen. Dit geldt uiteraard ook voor mensen in een rolstoel. 

Honden

Hulphonden in functie mogen uiteraard meelopen. Helaas geldt dat niet voor andere honden.  

 

Catering

Bij de startlocatie zijn een hapje en een drankje te verkrijgen. 

Verkeersregelaars en EHBO

Om de veiligheid te waarborgen zijn er verkeersregelaars en EHBO aanwezig. 

Toiletten

Bij de start en finish zijn toiletten te gebruiken bij museum en sterrenwacht Sonnenborgh. 

 

Bereikbaarheid

De start en finish locatie is het museum en sterrenwacht Sonnenborgh (Zonnenburg 2, 3512 NL Utrecht). Deze locatie is goed te bereiken met de fiets, OV en auto.

Fiets
Het museum heeft een eigen fietsstalling om de fietsen op te bergen.   

Auto 
Aan de Nieuwegracht is beperkt mogelijkheid tot betaald parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn die op de Springweg of bij Station Vaartsche Rijn, beiden op tien minuten loopafstand van museum en sterrenwacht Sonnenborgh. 
 
Parking Springweg: Strosteeg 83, 3510 VK Utrecht. Vanuit hier is het 13 minuten lopen naar museum en sterrenwacht Sonnenborgh . Deze garage valt binnen de milieuzone. Hier is het uurtarief vanaf €5,35 per uur. 

 
Parkeergarage Vaartsche Rijn: Baden-Powellweg 103, 3523 CA Utrecht. Vanuit hier is het 13 minuten lopen naar het museum en sterrenwacht Sonnenborgh. Deze garage valt buiten de milieuzone. Hier is het uurtarief vanaf €2,93 per uur.

Belangrijk is om te weten dat de binnenstad van Utrecht een Milieuzone heeft. Dit betekent dat dieselauto's voor 2001 niet deze zone in mogen.

Trein
Vanaf station Utrecht Centraal is het 20 minuten lopen. Dan moeten de bordjes richting uitgang centrum worden gevolgd. En dan richting de Domtoren, bij de Domtoren sla je rechtsaf de Lange Nieuwstraat in. Aan het einde van de Lange Nieuwstraat linksaf de Agnietenstraat in. Loop de straat uit, steek de Nieuwegracht over, rechtdoor het park in en de heuvel op. 
 
Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn is het 10 minuten lopen. Loop in de noordelijke richting naar het Ledig Erf. Je komt op de Twijnstraat en loopt dan rechtdoor. Bij de Nicolaasstraat ga je rechtsaf. Blijf deze straat volgen, deze loopt over in het Nicolaaskerkhof en vervolgens in de Agnietenstraat. Loop de straat uit, steek de Nieuwegracht over, rechtdoor het park in en de heuvel op.
 
Bus
Als u de bus neemt  is de dichtstbijzijnde bushalte: Oosterstraat, 3581 LV Utrecht. Vanaf hier is het nog 7 minuten lopen.